• Türkçe
  • English

Eğitim Fakültesi yarı zamanlı öğretim üyelerinden Dr. Başak Kök yürütücülüğünde, Eğitim Fakültesi öğrencileri, İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri çalışmalarıyla ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla bilim ve sanat atölyeleri gerçekleştirildi.                                                                            

Yeditepe Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile 9-13 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul, Ataşehir Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği TÜBİTAK 4007 ‘’Hayallerini Bilimle Buluştur’’ isimli proje kapsamında, öğrencilerin bilim ve sanatla kaynaşmasını sağlamak adına İstanbul ili dâhilindeki öğrencilerin hayallerini bilimle buluşturdu. Bilim Şenlikleri kapsamında; bilim kültürünü ve bilim iletişimini toplumun daha geniş kesimlerine yaymak, bu sayede toplumun bilime olan ilgisini artırmak, çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında kariyer yapmaya özendirmek, bilim insanlarıyla farklı kesimleri kaynaştırmak ve bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli bir ortamda aktarabilmek amacıyla proje hayata geçirilmiştir.

Proje, Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi yarı zamanlı öğretim üyelerinden Dr. Başak Kök yürütücülüğünde, Eğitim Fakültesi öğrencileri, İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri çalışmalarıyla ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla bilim ve sanat atölyeleri şeklinde gerçekleştirildi. Resim, robotik, matematik, kimya, fizik, müzik, felsefe, seramik, heykel, coğrafya, teknoloji tasarım, drama, tarih, sosyal bilgiler ve dil sanatları gibi birbirinden keyifli ve eğitici atölyelere katılımın yüksek olduğu  ‘’Hayallerini Bilimle Buluştur’’ Bilim Şenliği’ne 1500’den fazla ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrenci katılım gösterdi. Tüm dünyada bilim ve sanatın hızla gelişmeye ve günden güne önem kazanmaya devam ettiği düşünüldüğünde eğitimde bilimselliğin ve öğrencilerin sanatın içerisinde yer almasının önemi daha net bir şekilde görülüyor. Bu nedenle Yeditepe Üniversitesi sadece kendi öğrencileri için değil İstanbul’daki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler için de bilim ve sanatın kapılarını açtığı ‘’Hayallerini Bilimle Buluştur’’ projesini gerçekleştirdi.

foto2.jpg


basak_kok_tubitak_3.jpg


foto8.jpg