• Türkçe
  • English

Aleyna ATAK

PYP ve MYP Matematik Öğretmeni, Eyüboğlu Eğitim Kurumları

 

Ben Aleyna Atak, Yeditepe Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2019 mezunuyum. Ortaokul eğitimimden başlayarak yoğun bir İngilizce eğitimi aldım. Erasmus programı çerçevesinde 6 ay Belçika, Leuven’deki UCLL üniversitesinde eğitim aldım. Şu an Eyüboğlu Eğitim Kurumlarında PYP VE MYP Matematik öğretmeni olarak çalışmaktayım.

 

 

  • Yeditepe Üniversitesi’ndeki öğrenciliğiniz nasıl geçti?

     Öğrenciliğimin ilk yılından itibaren Fakültemizin “Eğitime Destek Atölyesi” kapsamında öğrencilerle birebir etkileşim halinde olduk. Bu sayede öğretmenliği sadece teoride değil uygulamada da gerçekleştirme fırsatı buldum. Erasmus programı ile katıldığım UCLL’deki “International Teaching Program” kapsamında farklı ülkelerden gelen farklı branşlardaki öğretmenlerle beraber eğitim aldım. Türkiye’ye döndüğümde zorunlu staj dönemim başlamıştı ve bu konuda da Fakültemiz hem özel bir okulda, hem de bir devlet okulunda bu süreci tamamlamamızı sağladı. Matematiği İngilizce olarak anlatmak istediğim için benim gibi birkaç arkadaşıma eğitim dili İngilizce olan bir okulda staj yapma olanağı sağlandı. Devlet okulunda yaptığım staj ile de “Öğretmen Adaylarının Öğrenciye İlişkin Pedagojik Alan Bilgilerinin Gelişimi İçin Fakülte-Okul İşbirliği Modeli” başlıklı Tübitak projesine katılmış oldum.

  • Mezuniyetiniz sonrası kariyerinizi nasıl geliştirdiniz?

     Mezun olduktan Fakültemizce organize edilen IB DP (international Baccalaureate Diploma Programme) öğretmenlik sertifikası programına başladım ve IB kurumlarında öğretmenlik yapmaya hak kazandım. ve bir süre sonra da Eyüboğlu Eğitim Kurumları ile çalışmaya başladım. Kariyerime bu kurumda PYP ve MYP devamı...

Ali BAĞÇECİ

PDR Bölüm Başkanı, VKV Koç Özel Lisesi

2016 yılında Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü’nden mezun oldum. Mezuniyetimin ardından farklı eğitim kurumları ve danışmanlık merkezlerinde psikolojik danışman olarak çalışmaya başladım. 2017 yılından bu yana da VKV Koç Özel Lisesi’nde psikolojik danışman olarak görev yapıyorum. 2022 yılından beri de Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü Bölüm Başkanı olarak aynı eğitim kurumunda çalışmalarımı sürdürüyorum. Yeditepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma anabilim dalı yüksek lisans öğrencisiyim ve “Yetişkinlerde Yaşamın Anlamı”, “Çocukluk Çağı Travmaları” ve “Psikolojik Dayanıklılık” konuları çerçevesinde tez çalışmaları sürdürüyorum. Ergenlerle ve yetişkinlerle psikolojik danışma hizmeti veriyorum.

 

  • Yeditepe Üniversitesi’ndeki öğrenciliğiniz nasıl geçti?

     Hem akademik hem de sosyal anlamda Yeditepe Üniversitesi’nde dengeli ve verimli bir öğrencilik hayatım oldu. Akademik konulardaki en büyük avantajımız hocalarımızın bizlerle yakından ilgili olmalarıydı. Dersler ile ilgili süreçlerin yanı sıra üniversite dışı aktivite ve eğitimler konusunda da dilediğimiz zaman kendileri ile konuşabiliyor, önerileri ve desteklerini alabiliyorduk. Akademik başarıyı göz ardı etmediğim ve bu konudaki tüm sorumlulukları yerine getirerek fırsatları değerlendirebildiğim bir öğrencilik hayatım oldu. Akademik yaşamın yanında sosyal hayat açısından ise birlikte üniversitenin sosyal imkanlarından yararlandığım ve kariyer konusunda da birbirimize destek olduğumuz dostluklarla taçlanan bir öğrenciliğim oldu. Üniversitenin sunduğu sosyal etkinliklere katılma konusunda çaba sarf eder; ilgimi çeken kulüplere, onların faaliyetlerine ve ilgimi çeken organizasyonlara katılırdım. Hem üniversite içinde hem de üniversite dışında kendimi keşfedebildiğim, ilgi alanlarımı besleyecek kaynaklara kolaylıkla ulaşabildiğim bir üniversite dönemim oldu.

  • Mezuniyetiniz sonrası kariyerinizi nasıl geliştirdiniz?

     Mezuniyetim sonrası kariyerimi geliştirmemi sağlayan en önemli unsur, seçeneklerimi görünür kılmak ve fırsat olarak gördüklerimi değerlendirmem oldu. Kariyer için fırsatların çıkmasını beklemeden seçenekleri insanın kendisinin de ortaya çıkarabilmesinin mümkün olabileceğini ve bunun kariyer gelişimi için devamı...

Doç. Dr. Emine TEMEL ALEMDAR

Akademisyen, İstanbul Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü

Öğretmen lisesi çıkışlıyım Bölümümüzden de 2011 yılında mezun oldum.. 2013’te Marmara Üniversitesi, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı, Türk Dili Bilim Dalının yüksek lisans programından, 2018 yılında ise aynı bölümün doktora programından birincilikle mezun oldum. 2016’da İstanbul Üniversitesi, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladım ve Enstitü tarafından yayımlanan Türkiyat Mecmuası’nda 2021 tarihine kadar editörlük ve yazı işleri görevlerini yürüttüm. Şu an aynı Enstitüde Doçent olarak görev almaktayım. Aynı zamanda enstitünün Kalite kurum temsilciliği ile Erasmus koordinatörlüğünü yürütüyorum. Temel çalışma alanlarım Eski Türk Dili, Doğu Türkçesi, söz dizimi ve kelime öbekleri oluşturmaktadır. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan, sempozyum ve kongrelerde sunularak tam metni basılan ve editörlü kitaplarda yer alan 31 makale, bildirim, ve kitap bölümlerim var. Ayrıca Geleneksel Tıp Kitabı başlıklı müstakil ve Üç Hikâye (Geç Dönem Doğu Türkçesi) başlıklı iki yazarlı yayınım bulunmakta.

 

  • Yeditepe Üniversitesi’ndeki öğrenciliğiniz nasıl geçti?

     Yeditepe Üniversitesi’ndeki öğrencilik yıllarım gerek eğitim gerekse öğretim süreci açısından oldukça verimli ve aktif geçti. Hocalarımızın öğrencilerle olan birebir diyalogları, onların sorunlarıyla bizzat ilgilenmeleri ve çözüm bulma çabaları çok az üniversitede rastlanabilecek bir davranış biçimidir. Yeditepe Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu geniş sosyal imkânları, çeşitli yurt içi ve yurt dışı eğitim-öğretim fırsatları ve farklı üniversitelerden davet edilen alanında yetkin hocalarla ders yapma olanakları bir öğrencinin bölümünden donanımlı olarak mezun olmasını sağlayan en önemli faktörleri oluşturmaktadır. Ben de bu imkân ve fırsatlardan en iyi şekilde yararlandım ve bu üniversitedeki kariyerimi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü birinciliği, Eğitim Fakültesi üçüncülüğü ile taçlandırdım.

  • Mezuniyetiniz sonrası kariyerinizi nasıl geliştirdiniz?

    Yeditepe Üniversitesi’nin Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümünü üç buçuk yılda tamamlayıp mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim-öğretim sürecine başladım. 2013’te Marmara Üniversitesi, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türk Dili Bilim Dalının yüksek lisans devamı...

 

Özge ÇAKIR

Matematik Öğretmeni, Milli Eğitim Bakanlığı

 

Merhaba, ben Özge Çakır. Yeditepe Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2020 yılı mezunuyum. 2020 yılında girmiş olduğum KPSS sonucunda aldığım puan ile atamam gerçekleşti. Şu an İstanbul’da bir devlet okulunda çalışıyorum.

 

 

  • Yeditepe Üniversitesi’ndeki öğrenciliğiniz nasıl geçti?

    Benim için Yeditepe’de öğrenci olmak hem akademik hem de sosyal anlamda çok keyifliydi. Yeditepe Üniversitesi çok güzel, yeşil bir yerleşkeye sahip. Öğrenciler için festivaller ve çeşitli etkinlikler düzenlenir. Çok sayıda sosyal kulüpten istediğinize katılabilirsiniz. Yeditepe, sosyal kulüplerin çalışmalarına ve etkinliklerine çok destek olan bir üniversite. Ben öğrenciliğimde YUEREC yani Eğitim Araştırmaları Kulübü’ne üyeydim. Kulüpte birçok eğitim, konferans, çalıştay, okul yardımı projesi geliştirdik ve bunlar bana hem sosyal anlamda hem de proje yönetimi konusunda yararları oldu. YUEREC çalışmalarına aktif olarak devam ediyor. Okulun çeşitli burs imkanları var; not ortalamasını yüksek tutarak ya da üniversitenin farklı birimlerinde çalışarak çeşitli burslar almanız mümkün. Ben kütüphanede çalışmıştım.

Genel olarak ilk 2 yıl farklı bölümlerin ortak olarak aldığı havuz dersler oluyor ve bu derslerde farklı bölüm ve fakültelerden yeni insanlar tanıma şansınız oluyor. Ben kendi bölümümün programında Matematik, Fizik, (Yeditepe’de eğitim dili İngilizce olduğundan) İngilizce, Tarih gibi derslerde Yeditepe’nin köklü ve nitelikli eğitimcilerinden devamı...

Öğr. Gör. Selin Ülker ÖZLEM

Akademisyen, 29 Mayıs Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu

 

İsmim Selin Ülker Özlem. 1995 yılında İstanbul’da doğdum. Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi bölümünden 2017 yılında mezun oldum. Mezun olduktan hemen sonra Bilfen Eğitim Kurumları’nda başladığım öğretmenlik kariyerimi İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu’nda sürdürüyorum. Tez aşamasında olan doktora çalışmamı 2018 yılından beri Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Bütünleşik Doktora programında sürdürüyorum.

 

 

  • Yeditepe Üniversitesi’ndeki öğrenciliğiniz nasıl geçti?

    Yeditepe Üniversitesi’nde öğrenim gördüğüm için kendimi çok şanslı hissediyorum. Her biri birbirinden kıymetli akademisyenlerden öğrendiğim mesleki bilgilerin yanı sıra öğrendiklerimi uygulamaya dökebileceğim çalışmalara katılma olanakları da yakaladım. Bununla birlikte sosyal anlamda da dolu bir üniversite hayatı geçirdim. Mezun olurken kendini birçok anlamda gelişmiştir ve alan yeterliliği yüksek bir öğretmen adayı hâline gelmiştim.

  • Mezuniyetiniz sonrası kariyerinizi nasıl geliştirdiniz?

     Yeditepe Üniversitesi mezunu bir İngilizce öğretmeni olarak “yaşam boyu öğrenme” bilinciyle meslek yaşantımı devam ettirmeye gayret gösteriyorum. Bunu gerçekleştirmek adına lisansüstü öğrenim görmenin yanı sıra seminerlere ve çeşitli sertifika programlarına katılarak eğitime dair vizyonumu ve çalışmalarımı devamı...

Zeynep ÖZDEMİR

Yetenek Kazanım ve İşveren Markası Uzmanı, Danone

Yeditepe Üniversitesi’nde eğitimime 2017 yılında başladım. Bir yıl hazırlık okuduktan sonra Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde ilk yılımı tam not ortalaması ile tamamladım ve 2019 yılında Psikoloji bölümü ile çift anadal yapmaya başladım. İki bölümünü de aynı yılda bitirerek 2022 yılında 3.93/4.00 ve 3.96/4.00 ortalamaları ile Eğitim Fakültesi birincisi ve Fen-Edebiyat Fakültesi ikincisi olarak mezun oldum. Okulumuzun sağladığı stajların ardından dünyanın önde gelen Gıda firmalarından Danone'de “Yetenek Kazanım ve İşveren Markası Uzmanı” olarak insan kaynakları departmanında çalışmaya başladım.

 

 

  • Yeditepe Üniversitesi’ndeki öğrenciliğiniz nasıl geçti?

     5 senelik Yeditepe yolculuğum son derece keyifliydi; hatta bir rüya gibi hızlıca gelip geçti. Her anı öğrenme ile dolu, tüm hocalarımızın ulaşılabilir ve destekleyici olduğu bir süreçti. Derslerimizin yoğun olduğu dönemler olmasına rağmen sosyal anlamda da aktif olabilmemiz için birçok fırsat sunuluyordu. Her yıl yapılan şenlikler, farklı kulüp etkinlikleri ile güzel kampüsümüzün tadını çıkardığım bir süreçti. Özellikle Fakültemizce sunulan uygulamalı dersler ile kendimi hem teorik hem de uygulamalı olarak donanımlı hale getirebildim.

  • Mezuniyetiniz sonrası kariyerinizi nasıl geliştirdiniz?

    Okulumuzun sağladığı staj olanakları dahilinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında oldukça faydalı gözlemler yaptım. Beraberinde aldığım kariyer danışmanlığı derslerimizde de kendimi bir öz değerlendirme sürecine tuttum. Bu sayede özel sektördeki hız ve yoğunluğun beni mutlu edebileceğini anladım ve devamı...

Zeynep Begümhan ÖZCAN

Proje Yöneticisi, Laba-robot_dreams

 

2020 yılında Yeditepe Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden birincilikle mezun oldum. Mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde “Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Yüksek Lisans Programı”na başladım. Ders dönemimi tamamladıktan sonra da “Kodluyoruz” isimli sosyal girişimin proje yöneticisi olarak işe başladım. Yaklaşık bir yıl sonra da Amazon’un “Learning and Development” departmanına geçtim. Kariyerimi proje yönetimi alanında ilerletmeye karar vererek yeniden bir proje yöneticiliği pozisyonuna geçiş yaptım ve şu anda da “Laba-robot_dreams”te çalışmalarımı sürdürüyorum.

 

 

 

  • Yeditepe Üniversitesi’ndeki öğrenciliğiniz nasıl geçti?

     İngilizce Hazırlık Okulu da dahil olmak üzere lisans eğitimim oldukça keyifli ve kişisel gelişimimim açısından da gayet verimli geçti. Hazırlık Okulu bana iyi bir İngilizce yeterliliği sağladı ve profesyonel hayatımın hemen her aşamasında bunun faydasını kesinlikle gördüm. İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü’nde ise kıymetli hocalarımızın bizi her zaman daha iyi olmaya iten yaklaşımları bize profesyonel hayatımız için gerekli yetkinlikleri kazandırmakla kalmadı, daha donanımlı bireyler olarak mezun olmamıza da vesile oldu. Matematik eğitimi konusunda çağdaş, yenilikçi ve bilimsel temellere ve güçlü bir matematik bilgisine sahip öğretmen adayları olarak mezun olduk. Lisans eğitimim süresince edindiğim matematiksel düşünme becerileri ile iş hayatında sıklıkla kullandığımız bilgisayar programlarını kullanma becerileri, bana oldukça yetkin şekilde kariyerime başlama fırsatı verdi. Ayrıca gerek Erasmus Programı kapsamında gittiğim Belçika’daki eğitimim, gerekse Eğitim Araştırmaları Kulübü (YUEREC) ile beraber yaptığımız faaliyetler hem kişisel gelişimime hem de profesyonel yetkinliklerime büyük katkı sağladı.

  • Mezuniyetiniz sonrası kariyerinizi nasıl geliştirdiniz?

     Matematik ve veri bilimine olan ilgimin yanında eğitim alanında kalmayı her zaman bir kariyer hedefi olarak gördüm. Bu anlamda attığım ilk adım yüksek lisans hayatıma başlamak oldu. Hem teknik olarak gelişmek hem de eğitim politikalarını daha iyi anlayarak katkı sağlayabilme ideali ile “Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme” üzerine devamı...