Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin katkılarıyla hazırlanan Eleştirel Düşün: Öğret, Sorgula, Üret, Yeditepe Üniversitesi Yayınevi etiketiyle kitapçılardaki yerini aldı.

Dokuz bölümden oluşan kitap, yazarların kendi alanlarından getirdikleri sorunsalları “Eleştirel Düşünce” bağlamında tartıştıkları, başta orta ve yükseköğretim öğrencileri olmak üzere, konu ile ilgili bütün okurlara hitap edecek şekilde yazılmış yazıları içeriyor.İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı öğretim üyesi Dr. Hülya Kılıç’ın editörlüğünde hazırlanan kitap, üniversitemiz Eğitim Fakültesi programlarındaki eleştirel “eğitim” nosyonunun, kamusal alana taşınması fikriyle ortaya çıktı. Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Ayşe Akyel’in inisiyatifiyle, kitabın yazılma süreci hızla tamamlandı. Üniversitemiz yönetiminin ve Yeditepe Üniversitesi Yayınevi’nin desteğiyle somutlaşan bu öğretici çalışmanın, ilgiyle karşılaşacağını ümit ediyoruz.

Eleştirel Düşün'ü istekle.com'dan ve üniversite kitabevinden temin edebilirsiniz.

Kitabın Bölümleri:

Sunuş, Ayşe Akyel

Önsöz, Hülya Kılıç

Giriş, "Yenilikçilik Çağında Düşünme", Yelkin Diker Coşkun

Entelektüel Beyin, Yelkin Diker Coşkun

Delice mi Dâhice mi Düşünelim?, Berke Kırıkkanat

Eleştirel Düşünmenin Gizli Formülü, Oğuzhan Doğan

Eleştirel Okuma, Eleştirel Yazma, Aysun Kunduracı

Eleştirel Medya Okuryazarlığı, Alper Bayazıt

"Üzerine" Düşünmek: Mantık ya da Bir Cümle ile Başlayan Her Şey, Emrah Pelvanoğlu

Bütün Düşünceler Zaten Eleştirel Değil mi?, Dilara Demirbulak

Eleştirel Düşünmeye Engel: Safsatalar, Oğuzhan Doğan