• Türkçe
  • English

Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 26 Şubat 2018'de kaybettiğimiz Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü Başkanı Dr. C. Eralp Alışık anısına, 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde, “Dr. C. Eralp Alışık  Türk Dili ve Kültürü Okumaları” başlıklı, kapsamlı bir sempozyum düzenledi. Anma etkinliği çerçevesinde, Merhum Alışık’ın Yeditepe Üniversitesi’ne kazandırılmasında çok emek harcadığı “Prof. Nejat Diyarbekirli Koleksiyonu ve Görsel Arşivi”nin, bulunduğu salona, “Dr. C. Eralp Alışık Salonu”  adı verilerek, kütüphanenin açılışı yapıldı.

9000 kitap, 580 adet ayrı basım, farklı konularda yazılmış 3049 makale, küçük sanatlar alanında pek çok detay konuyla ilgili 9222 dergi, süreli yayın ve ansiklopedi fasikülü; bunların yanında 48 bin civarında dia / slayt, 24830 adet fotoğraf / resim, 25600 adet negatif ve 19939 adet kontak kopya, 53 adet film, 15 adet CD ve 1284 adet kartpostaldan oluşan bu zengin koleksiyon, Türk Kültürü ve Tarihi alanında çalışan uzmanların ve öğrenciler için vazgeçilmez bir kaynak hüviyeti taşıyor.


  

Üniversitenin Kuzey Hazırlık Binası 7’nci katındaki kütüphanenin açılışı Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Eğitim Fakültesi DekanıProf. Dr. Ayşe Semra Akyel’in de katılımıyla gerçekleşti. Alışık ve Diyabekirli ailelerinin de katıldığı açılışta konuşan Bedrettin Dalan, Prof. Nejat Diyarbekirli’nin Türk kültürü ve Türklük üzerine önemli çalışmaları olan gerçek bir araştırmacı olduğunu belirterek onun öğrencisi Dr. C. Alışık’ın da aynı heyecan ve azimle bu araştırmaları yürüttüğünü kaydetti.

Açılışın ardından Dr. C. Eralp Alışık anısına düzenlenen sempozyuma geçildi. Dr. C. Eralp Alışık’ın yakın çalışma arkadaşları ve öğrencilerinin katıldığı sempozyumda iki gün boyunca yedi oturumda otuzu aşkın bildiri sunuldu, konuşma yapıldı. Sempozyum bildiri ve konuşmalarının 2018 yılı sonunda Yeditepe Üniversitesi Yayınları tarafından “Dr. C. Eralp Alışık Armağanı” olarak  yayımlanması planlanıyor.