Fakültemiz İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı Öğretim Üyelerimiz Doç. Dr. Hülya KILIÇ ve Doç. Dr. Oğuzhan DOĞAN DHA'nın "Matematik gerçek hayatta ne işe yarar?" sorusunu yanıtladı.

Matematik Gerçek Hayatta Ne İşe Yarar?

Genelde öğrencilerin korkulu rüyası olan matematik tarih boyunca insanlara birçok alanda kolaylık sağladı. Doç. Dr. Hülya Kılıç ve Doç. Dr. Oğuzhan Doğan, 'Matematik nedir ve ne işe yarar?' sorusundan yola çıkarak günlük hayatta kullanımımıza ilişkin değerlendirmeler yaptı. Sosyal yaşamın her alanında matematiğin kullanıldığını aktaran Doç. Dr. Kılıç, "Bir iletişim aracı olarak matematik dilini, yani sayıları bilmek hayatımızı kolaylaştırır" dedi. Doç. Dr. Doğan ise "Dün dünyanın çevresini hesaplamak için kullandığımız geometriyi bugün bir kuyruklu yıldıza uzay aracı indirebilmek için kullanıyoruz" haberin devamı için tıklayınız..