Eğitim Fakültesi Tarafından Yürütülen Sosyal Sorumluluk Projeleri

• 2011–2012 akademik yılından itibaren kesintisiz olarak Celal Yardımcı Ortaokulu’nda yürütülen Matematik Atölyesi çalışmaları
  • 2011–2013 yılları arasında YUEREC tarafından Celal Yardımcı Ortaokulu’nda yürütülen Türkçe, İngilizce ve Rehberlik Atölye çalışmaları
  • 2017-2018 akademik yılından itibaren kesintisiz olarak Celal Yardımcı Ortaokulu’nda yürütülen İngilizce Atölyesi çalışmaları
  • 2011-2012 akademik yılında Sağlık Fakültesi ile ortak olarak Celal Yardımcı Ortaokulu velilerine yönelik gerçekleştirilen Veli Bilgilendirme Seminerleri
  • 2010–2011 yılları arasında TEGV işbirliği ile Yenisahra Duriye Nuriye Endürüst İlköğretim Okulu’nda yürütülen Okul Çalışmaları Programı
  • 2013–2014 akademik yılında Özel Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları, Ataşehir Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından ortak yürütülen Atık Malzeme Projesi: PROJE ARTık
  • 2013–2014 akademik yılında Özel Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları ve Ataşehir Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi tarafından ortak yürütülen Duvar Boyama Projesi: “GENÇLER ve RENKLER”
  • 2014–2015 akademik yılında Özel Ataşehir Kuzey Koleji’nde yürütülen Materyallerle Matematik ve Destek Oluyorum  projeleri
  • 2014–2015 akademik yılında Ataevleri’nde yürütülen Matematik ve İngilizce Atölye çalışmaları
  • Dr. Öğr. Üyesi Zuhar Rende Berman tarafından 20 Kasım 2019 tarihinde Ataşehir İlçe  MEM ilçe Psikolojik danışman ve rehberlerine “Özel Eğitim” konulu hizmetiçi eğitim verildi.
  •  Dr. Öğr. Üyesi  Zuhar Rende Berman  20 Kasım 2019 tarihinde Ataşehir İlçe  MEM ilçe Özel Eğitim Öğretmenlerine “Özel Eğitim” konulu hizmetiçi eğitim verildi.
  • 10-11 Nisan 2019 13. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı Yeditepe Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Zuhar Rende Berman davetli konuşmacı “Engelsiz Kampüse Bütünsel Yaklaşım”
  • 10-11 Nisan 2019 13. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı Yeditepe Üniversitesi  Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Cem Akköse “Üniversitelerde Engelli Öğrenci Birimi Personel Yeterlilik ve Hizmet Standartları” konulu çalıştay liderliği.
  • 09.12.2019 Yeditepe Üniversitesi 1. “ Farklılıklarımız Zenginliklerimizdir” Sempozyum ve Festivali. Eğitim Fakültesi- Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü tarafından düzenleme ve yürütme.

EDGN 200 Toplumsal Duyarlılık Dersi Kapsamında Yapılan Çalışmalar

Materyal Geliştirme Atölyeleri:

Eğitime Destek Atölyelerinde kullanılmak üzere Matematik ve İngilizce Öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğretmen adaylarının anlaşılması ve kullanılması kolay materyallerin geliştirmesi

Eğitime Destek Atölyeleri (EDA):

Çalışanlarımızın ve yakınlarının çocuklarına matematik ve İngilizce derslerinde düzenli haftalık çalışmalar

Kitap Kampanyası:

Çalışanlarımızın çocuklarına ders ve okuma kitapları desteği (dönem başlarında defter, kalem, vb. ve dönem ortalarında test kitapları ve dönem sonlarında okuma kitapları)

Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı (TCYOV) Gençlik Merkezi Çalışmaları

Risk altındaki çocukları korumak amaçlı kurulmuş olan TCYOV Gençlik Merkezi'nde 2006 - 2010 yılları arasında her pazar günü  gönüllü çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar; kütüphane oluşturulmasını, el sanatları ve çalışmalarını, satranç turnuvalarını, merkeze gelen çocukların ilgi alanlarını bulmalarına ve farkındalık  geliştirmelerine yönelik psikolog  eşliğinde sunumları ve matematik ders başarılarını arttırmaya yönelik düzenli etütleri, yardım amaçlı gelen malzemelerin tasnifi,  vb. etkinlikleri kapsamıştır.

Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı (TCYOV) Tutukevi Çalışmaları

2006 - 2009 yılları arasında TCYOV'nın T.C. Adalet Bakanlığı destekli Tutukevi Projesinde Yeditepe Üniversitesi öğrencileri de gönüllü çalışmışlardır.

2023-2024

Yetişkin Eğitimi Projesi - Ataşehir Emekliler Derneği

Dr. Öğr. Üyesi Onur Seçkin'in yürütücülüğünü yaptığı ve Ataşehir Emekliler Derneği ile işbirliği içerisinde yürütülen "İyilik Hali Yıldız Modeli Doğrultusunda Oluşturulan Eğitim Modülleriyle Emekliler İçin Bilgi, Tutum ve Beceri Kazandırma Modeli Projesi"

2022-2023