Yeditepe Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl’ün önerisi ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Akyel’in girişimi ve liderliğiyle, Uluslararası Bakalorya Organizasyonu (IBO) tarafından akredite edilerek dünya genelinde IB Diploma Programı (IBDP) Öğretmenliği Sertifika Programını yürüten üniversitelerden biri oldu. Uluslararası geçerliliği olan sertifika programıyla, genç öğretmen adaylarının milli değerlerden ödün vermeden farklı kültürlere açık olan öğretmen adayları olarak yetişmeleri hedefleniyor. Programa katılanlar; uluslararası bilinç, yaratıcılık, etkinlik ve topluma hizmet çalışmaları, bitirme tezi projesi ve bilgi kuramı gibi temel içerikleri olan dersler bazında eğitim görecek. Eğitici eğitimi olarak da adlandırılabilecek programa, Ocak 2022’den itibaren başvuru yapılabilecek.

Konu ile ilgili habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: