Yeditepe Üniversitesi ve Ivanovo Devlet Üniversitesi arasındaki ikili anlaşma kapsamında gerçekleştirilen öğrenci değişimi Yaz Okulu projesi ile 2024 Yaz döneminde Ivanovo Devlet Üniversitesinden İstanbul Yeditepe Üniversitesine gelen öğrencilere, Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü tarafından iki hafta süreyle her gün Türkçe dersleri verilmiştir. Derslere katılan öğrenciler kursun sonunda kendilerini tanıtabilecek ve günlük hayatlarını ve ailelerini anlatabilecek düzeyde Türkçe öğrenmiş ve İstanbul'un tarihi mekanlarını ziyaret ederek Türk kültürünü ve İstanbul'u tanıma imkanı bulmuşlardır. Yaz okulunun son gününde öğretmenleriyle kutlama yapan öğrenciler, Yeditepe Üniversitesinde çok güzel zaman geçirdiklerini, İstanbul'u ve Türk yemeklerini çok beğendiklerini dile getirdikten sonra Türkçe şarkılar söyleyerek veda ettiler.