Yeditepe Üniversitesi Eğitim Araştırmaları Kulübü (YUEREC) Eğitim Atölyeleri Etkinliklerine Destek Çalışmaları

Eğitime Destek Atölyesi (EDA) Gönüllüleri, 2011 Güz döneminde kurulan Yeditepe Üniversitesi Eğitim Araştırmaları Kulübü'nün (YUEREC) Eğitim Atölyeleri Projesi kapsamında Ataşehir Kaymakamlığı 9 Aralık 2011 tarihli ve 09.349-24063 sayılı oluru ile Ataşehir Celal Yardımcı İlköğretim Okulu’nda Matematik, Türkçe ve Rehberlik atölyelerinde ve 2012 Bahar döneminde gerçekleştirilen Celal Yardımcı İlköğretim Okulu öğretmen ve veli bilgilendirme toplantı ve seminerlerinde çalışmışlardır.

YUEREC 1. Deneyim Paylaşım Etkinliği’ne Destek Çalışmaları

5 – 6 Mayıs 2012 tarihleri arasında, eğitim ve öğretim sorunları üzerinde deneyim paylaşımında bulunmak üzere Şırnak Edip Başer İlköğretim Okulu öğretmen ve yöneticileri üniversitemize davet edilmiştir.

Ataşehir Ata İlköğretim Okulu Matematik Etütleri

Bölgenin demografik yapısı göz önüne alınarak, ilköğretim çağı çocuklarının eğitim sistemi içinde tutulabilmesine destek olmak ve matematik ders başarılarını yükseltmek amaçlı planlanmış ve 2006 - 2008 öğretim yılında gerçekleştirilmiş bir projedir​.

Darülaceze Çalışmaları

2006 yılında Kayışdağı Darülaceze sakinleriyle sohbetler yapılmış ve  sakinlerin, kurum yetkililerinin talebi üzerine anılarının e-ortama geçirilmesi gerçekleştirilmiştir.