• Türkçe
  • English

BASIN BÜLTENİ

 

Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Bakalorya (IB) Öğretmenleri Yetiştiriyor

Yeditepe Üniversitesi, uluslararası geçerliliği olan lise diploması sahibi öğrenciler yetiştirecek öğretmenler mezun ediyor

 

Günümüzde öğrencilerin uluslararası geçerliliği bulunan lise diplomasına sahip olma istekleri Uluslararası Öğretmenlik Sertifika Programlarına olan ilgiyi artırdı. Türkiye’de 50 özel  ve  5  devlet okulu öğrencilerine International Baccalaureate (IB - Uluslararası Bakalorya) diploma programına katılma imkânı sunuyor. Ancak özel okullar bu programda ders verecek niteliklere sahip öğretmenleri bulmakta zorlanıyor.

Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Bakalorya Organizasyonu (IBO) tarafından akredite edilerek dünya genelinde IB Diploma Programı (IBDP) Öğretmenliği Sertifika Programını yürüten 37 üniversiteden biri olmaya hak kazandı. Üniversitenin Eğitim Fakültesi’nin araştırma, uygulama, çok yönlü donanım ve uluslararasılaşma prensipleriyle birebir örtüşen bu sertifika programı sayesinde uluslararası donanıma sahip öğretmenler yetişiyor.

 

İkinci Dönem 21 Eylül’de

IBO tarafından tanınan bir program olan IBDP Öğretmenliği Sertifika Programı, öğretmenlerin IB Diploma Programında ders vermek için gerekli bilgi ve yetkinlikleri edinmelerini sağlamayı hedefliyor. Türkiye’de ilk ve tek olarak sertifika olarak sunulan bu programı tamamlayan öğretmenler, IBO tarafından verilen sertifikaya sahip oluyor.

İlk mezunlarını geçtiğimiz bahar döneminde veren sertifika programı, ikinci dönemine 21 Eylül’de başlayacak.

 

Kimler Başvurabilir?

Programa üniversitelerin eğitim fakültelerinin Türkçe, İngilizce, Matematik, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İşletme, Bilgi Teknolojileri ve Sosyal Medya Eğitimi, İşletme ve Yönetim, Biyoloji alanlarında “öğretmenlik” eğitimi almış̧, ilgili formasyon eğitimini tamamlamış̧, öğretmenlik tecrübesi olan ya da öğretmenliğe yeni adım atacak ve Türkiye’de ya da yurtdışında, IB dünya okullarında çalışmayı hedefleyen öğretmenler başvurabiliyor. Başvuru için genel not ortalamasının minimum 2,5 olması ve İngilizce yeterlilik sınavı belgesi gerekiyor.

 

Program Neleri İçeriyor?

Program kapsamında, katılımcılara IB’nin misyon ve felsefesi ile birlikte: program hazırlama süreçleri, IB programlarında öğretme ve öğrenme, IB Diploma Programı kapsamındaki derslerde değerlendirme ve mesleki öğrenme hakkında bilgi ve beceri sahibi olacakları 3 temel ders veriliyor. Diğer temel dersler için ön koşul olarak tanımlanan bu üç dersin yanı sıra katılımcılar ayrıca kendi özel alan öğretimiyle ilgili 2 zorunlu ders ve kendi ilgi alanlarına göre bir seçmeli ders alıyor.

 

İSTEK Okullarında Staj Olanağı

Sertifika programı kapsamında öğretmenler, İSTEK Acıbadem Okulları ve İSTEK Atanur Oğuz Okullarında IBDP (IB Diploma Programı) dersleri gözlemleme ve öğretmenlik uygulaması yapma olanağına sahip oluyor. Program kapsamında öğretmenlerin ayrıca, IB okullarında eylem araştırma çalışması yapıp elde ettikleri bulguların yazılı olarak sunmaları bekleniyor. Yeditepe Üniversitesi bu kapsamda İstanbul’daki tanınmış̧ diğer IB dünya okullarıyla yeni işbirliği anlaşmaları imzalanması çalışmalarını sürdürüyor. 

 

Ayrıntılı bilgi http://egitim.yeditepe.edu.tr/en/global-teaching-certificate-program adresinden alınabilir.