Şubat 2020’de yeniden açılacak olan EDEN 312 dersine ilgilenen 3. sınıf öğrencileri kayıt yaptırabilir. Bu ders fakülte-okul iş birliği kapsamında, öğretmenlik uygulamasına başlamadan önce okul ortamıyla, öğrencilerle ve İngilizce öğretmenliği mesleğiyle bir devlet okulunun ve özel okulun 5. veya 7. sınıfıyla tanışma fırsatı sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Bu ders kapsamında öğrenciler okuldaki ortamı, öğrencileri ve kullanılan kitapları inceleyecek, 2-4 öğrenci ile İngilizce öğretmenliği uygulaması yapacak, öğrenciler için etkinlikler hazırlayacak, etkinliklerin ne derecede etkili olduğunu değerlendirecek, kendi öğretmenlik deneyimlerini değerlendirecek ve öğretmenlik becerilerini geliştireceklerdir.